MODELING OF PNEUMATIC DEVICES FOR MASSAGE OF THE UDDER OF SINGLE-CHAMBER TYPE HEIFERS


Cite item

Full Text

Abstract

The purpose of the research is the improvement of pneumatic devices for combined massage of the single-chamber type heifers udder by methods of mathematical modeling. Combined massage the udder of animals, mostly heifers, cattle, implements, usually with the help of machines, consisting of massage of the casing and active or passive working body. By design, they can be single-chamber or multi-chamber. In the apparatus one or other of the types of mechanical component effects on the mammary gland of heifers has a positive effect primarily on its morphological parameters, while the physiological properties of galactopoiesis animals are changing for the better under the influence of pneumatic massage. In the first stage of the simulation examines the process of the flow of air from the chamber with a constant volume through the hole with the same diameter. On the device to massage the udder of heifers includes the power pneumatic chamber with variable volume, which can be performed at the same time or separately with a massage bell and connect periodically or on a continuous basis through one or several calibrated holes. The model of such device is more complicated in the description and can be obtained on the basis of the synthesis of more simple theoretical relations describing the workflow of massage bells and the power of the pneumatic chambers.

About the authors

Anatoliy Alekseevich Kurochkin

Penza State Technological University

Email: anatolii_kuro@mail.ru
профессор; доктор технических наук; профессор; кафедры "Пищевые производства" The Russian Federation, Penza

Ivanovich

Penza State Technological University

Email: surr@bk.ru
кандидат технических наук; Доцент; кафедра "Пищевые производства" The Russian Federation, Penza

References

  1. Агрегат для пневмомассажа вымени нетелей АПМ-1-Ф : паспорт УПВН. ОО. ОООПС. – Производственное объеди-нение «Кургансельмаш», 1986. – 34 с.
  2. Жужа, С. В. Механизация процесса массажа вымени нетелей в условиях современных комплексов : автореф. дис. … канд. техн. наук : 05.20.01 / Жужа Сергей Васильевич. – М., 1984. – 18 с.
  3. Котенджи, Г. П. Подготовка нетелей к лактации / Г. П. Котенджи, А. А. Курочкин // Доклады ВАСХНИЛ. – 1987. – №4. – С. 32-34.
  4. Курочкин, А. А. Повышение эффективности подготовки нетелей к лактации за счет совершенствования процессов и средств механизации : автореф. дис. … д-ра техн. наук : 05.20.01 / Курочкин Анатолий Алексеевич. – СПб., 1993. – 42 с.
  5. А. с. №1337006 СССР. Устройство для массажа вымени животных / А. А. Курочкин [и др.]. – №3878356 ; заявл. 23.03.85 ; опубл. 15.09.87, Бюл. №34. – 2 с.
  6. Курочкин, А. А. Системный подход к разработке экструдера для термовакуумной обработки экструдата // Инноваци-онная техника и технология. – 2014. – №4. – С. 17-21.
  7. Курочкин, А. А. Определение основных параметров вакуумной камеры модернизированного экструдера / А. А. Ку-рочкин, Д. И. Фролов, П. К. Воронина // Вестник Ульяновской государственной сельскохозяйственной академии. – 2015. – №4 (32). – С. 172-177.
  8. Курочкин, А. А. Анализ конструктивно-технологических схем устройств для массажа вымени нетелей // Инновационная техника и технология. – 2016. – №1. – С. 29-34.
  9. Курочкин, А. А. Математическое моделирование пневмосистемы устройств для массажа вымени нетелей двухка-мерного типа // Инновационная техника и технология. – 2016. – №2. – С. 25-33.
  10. Скроманис, А. А. Основы расчета доильных аппаратов и установок. – Елгава : ЛСХА, 1980. – 320 с.
  11. Ужик, О. В. Разработка и теоретическое обоснование технологий и технических средств для молочного скотоводства : дис. … д-ра техн. наук : 05.20.01 / Ужик Оксана Владимировна. – Белгород, 2014. – 388 с.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2016 Kurochkin A.A., .I.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies