CELL BATTERY NATURAL COLD FOR COOLING MILK ON FARMS


Cite item

Full Text

Abstract

The purpose of the research is search and justification of new methods and scientific-methodological fundamentals of reducing energy cooling costs of production of dairy farms in the process of production and processing due to the wide use of natural cold. In recent years there has been a tendency to return of interest in the use of natural cold in the processing and storage of food. The increasing interest in the use of natural cold contributes, above all, the worsening energy problems. The growth of world industrial production requires ever-increasing consumption. This leads to a permanent increase in the cost of energy in agriculture is quite a big effect on the cost of the obtained production. The use of natural cold for cooling milk is a very common trend not only in research and in new ideas of inventors, but also in the production of refrigeration equipment. Use of natural cold are water dishes for dairy farms. Developed dishes simple in design, reliable in operation, does not require complex maintenance, durable and do not use electricity when frized ice and further cooling of milk. The use of such devices will reduce the cost of production and processing of milk on dairy farms and in processing enterprises, reduce the cost of labour staff.

About the authors

Svetlana Petrovna Kozlovtseva

Orenburg State Agrarian University

Email: spk587@mail.ru
аспирант ; аспирант; кафедра «Механизация технологических процессов в АПК» The Russian Federation, Orenburg

Mikhail Maerovich Konstantinov

Orenburg State Agrarian University

Email: miconsta@yandex.ru
профессор; доктор технических наук; профессор; кафедра «Механизация технологических процессов в АПК» The Russian Federation, Orenburg

Vasiliy Ivanovich Kvashennikov

Orenburg State Agrarian University

Email: vasiliy056@mail.ru
профессор; доктор технических наук; профессор; кафедра «Механизация технологических процессов в АПК» The Russian Federation, Orenburg

Andrey Petrovich Kozlovtsev

Orenburg State Agrarian University

Email: ap_kozlovcev@mail.ru
доцент; кандидат технических наук; зав. кафедрой ; кафедра «Механизация технологических процессов в АПК» The Russian Federation, Orenburg

References

  1. Бобков, В. А. Производство и применение льда. – М. : Пищевая промышленность, 1977. – 230 с.
  2. Босин, И. Н. Охлаждение молока на комплексах и фермах. – М. : Колос, 1993. – 46 с.
  3. Зверев, С. С. Холодильник-аккумулятор естественного холода в условиях Якутии // Сибирский вестник сельско-хозяйственной науки. – 2008. – №10. – С. 103-108.
  4. Квашенников, В. И. К вопросу использования ледогенераторов на молочных фермах / В. И. Квашенников, А. П. Коз-ловцев, Г. С. Коровин, В. А. Шахов. – М. : Механизация и электрификация, 2014. – №2. – С. 30.
  5. Калнинь, И. М. Актуальные направления развития техники низких температур [Электронный ресурс]. – 2007. – URL: http://donholod.dn.ua/index/pub/aktnap.html (дата обращения: 28.05.2016).
  6. Квашенников, В. И. Энергосберегающая технология заготовки естественного льда на молочных фермах / В. И. Ква-шенников, А. П. Козловцев, В. А. Шахов [и др.]. – М. : Научное обозрение, 2015. – С. 17-22.
  7. Васильев, Е. Н. Динамика замораживания грунта с помощью тепловых труб / Е. Н. Васильев, В. А. Деревянко, А. В. Макуха // Труды Красноярского госуниверситета. – 2005. – С. 233.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2016 Kozlovtseva S.P., Konstantinov M.M., Kvashennikov V.I., Kozlovtsev A.P.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies