Characteristic of Holstein Cows of Different Generations.


Cite item

Full Text

Abstract

We studied the morphological and functional properties of the udder and milk production of cows imported from the Dutch breed Holland and their daughters, grown in the natural and economic conditions of the Samara region.

About the authors

L V Asonova

References

  1. Дунин, И. М. Совершенствование бестужевского скота: монография / И. М. Дунин, С. В. Карамаев, Г. Я. Зимин. - М. : ВНИИплем,1998. - 198 с.
  2. Карамаев, С. В. Бестужевская порода скота и методы ее совершенствования : монография. - Самара : СамВен, 2002. - С. 27-36.
  3. Аджибеков, К. К. Новый тип черно-пестрого скота Среднего Поволжья // Аграрная Россия. - 1999. - №2(3). - С. 27-32.
  4. Прохоренко, П. Н. Новый внутрипородный уральский тип серно-пестрого скота / П. Н. Прохоренко, Г. А. Халимулин, С.Л. Гридина // Зотехния. - 2003. - №2. - С. 5-7.
  5. Прудов, И. А. Использование голштинской породы для интенсификации селекции молочного скота / А. И. Прудов, И. М. Дунин. - М. : Нива России, 1992. - 191 с.
  6. Солдатов, А.П. Бурый скот и перспективы разведения / А. П. Солдатов, Р. М. Кертиев // Современные аспекты селекции, биотехнологии и информатизации в животноводстве : сб. науч. тр. - М. : ВНИИплем, 1997. - С. 63-73.
  7. Дунин, И. М. Совершенствование бестужевского скота / И. М. Дунин, С. В. Карамаев, Г. Я. Зимин. - М. : ВНИИплем,1998. - 198 с.
  8. Тозлиян, К. М. Селекционная и технологическая модернизация стад коров интенсивного молочного типа / К. М. Тозлиян, Ю. Н. Григорьев, О. Ю. Осадчая. - М. : ВНИИЖ, 2008. - 192 с.
  9. Файзрахманов, Д. И. Организация молочного скотоводства на основе технологических инноваций / Д. И. Файзрахманов [и др.]. - Казань : КГАУ, 2007. - 352 с.
  10. Старцев, Д. И. О чистопородном разведении сельскохозяйственных животных // Советская зоотехния. - 1953. - №3. - С. 12-23.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2012 Asonova L.V.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies