The Miscellaneous Genetic Origin Cows Comparative Economic Characteristics.


Cite item

Full Text

Abstract

The dates of productive and other major economic-useful qualities of different origin cows, as well as the character of correlation between them are presented in the article. The conclusions about the efficiency of different origin Holstein breed genotype use is given.

About the authors

R M Aizatov

ChSAA

ChSAA

N L Ignatyeva

ChSAA

ChSAA

References

  1. ГОСТ Р 52054-2003 Молоко натуральное коровье - сырье. Технические условия. - Введ. 01.01.2004. - М. : Изд-во стандартов, 2003. - 7 с.
  2. Амелин, А.И. Хозяйственно-полезные признаки дочерей голштинских быков разной селекции : автореф. дис. ... канд. с.-х. наук. - Лесные Поляны, 2008. - 22 с.
  3. Бальцанов, А. Качество молока коров-дочерей голштинских быков датской селекции / А. Бальцанов, Н. Рыжова, Д. Агеев // Молочное и мясное скотоводство. - 2008. - №7. - С. 14-15.
  4. Басонов, О.А. Молоко коров черно-пестрой породы отечественной и голландской селекции / О. А. Басонов, Н. В. Воробьева, Н. П. Шкилев // Молочная промышленность. - 2006. - №8. - С. 21-23.
  5. Дегтерев, Г. П. Система оплаты за сырьевое молоко как инструмент повышения его качества / Г. П. Дегтерев, В.В. Шайкин // Молочная река. - 2005. - №3. - C. 8-10.
  6. Кузьмичева, М. Б. Состояние российского рынка молочных продуктов за 2004 г. // Молочная река. - 2005. - №2. - С. 8-12.
  7. Сарапкин, В.Г. Совершенствование черно-пестрого скота в лесостепном Поволжье // Доклады РАСХН. - 2003. - №3. - С. 32-34.
  8. Хайруллина, Н. Роль генотипа в совершенствовании черно-пестрого скота / Н. Хайруллина, Н. Фенченко, Ф. Шагалиев // Молочное и мясное скотоводство. - 2007. - №4. - С. 20-21.
  9. Циулина, Е. Молочная продуктивность коров черно-пестрой и голштинской пород на Южном Урале / Е. Циулина, О. Горелик // Молочное и мясное скотоводство. - 2009. - №4. - С. 25-26.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2012 Aizatov R.M., Ignatyeva N.L.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies