Natural Resistance of Holstein Breed Cows at Different Types of Feeding.

Abstract


The organism natural resistance of Holstein breed cows in the course of acclimatisation at different type diets changes is studied. It is established that hay-silage diet type is more natural resistancable according to hummoral and cell factors.

About the authors

V S Karamaev

References

  1. Афанасьева, А. И. Технологические приемы адаптивных методов выращивания телят / А. И. Афанасьева, В. Г. Огуй, Н. В. Мякушко [и др.]. - Барнаул : АГАУ, 2006. - 319 с.
  2. Карамаев, С. В. Влияние живой массы коров и приплода на продолжительность их продуктивного использования / С. В. Карамаев, Х. З. Валитов, А. А. Миронов // Зоотехния. - 2008. - №4. - С. 22-25.
  3. Бежинарь, Н. Р. Молочная продуктивность коров разных линий. - Троицк : УГАВМ, 2007. - С. 87-90.
  4. Коханов, А. П. Племенное дело в скотоводстве / А. П. Коханов, М. А. Коханов. - Волгоград : ВГСХА, 2010. - 144 с.
  5. Идиатулин, И. Г. Формирование неспецифической резистентности организма телят в постнатальный период их жизни : сб. науч. тр. ЛВИ. -1986. - Т.88. - С. 32-37.
  6. Раушенбах, Ю. О. Экогенез домашних животных. - М. : Наука, 1985. - С. 3-12.
  7. Кононский, А. И. Биохимия животных. - М. : Колос, 1992. - 526 с.
  8. Бежинарь, Н. Р. Фагоцитоз - показатель естественной резистентности организма коров разных линий. - Троицк : УГАВМ, 2007. - С. 90-96.
  9. Панина, Е. В. Влияние стресса на лейкоцитарную формулу крови свиней пород крупная белая, дюрок и ландрас / Е. В. Панина, М. В. Сидорова // Зоотехния. - 2011. - №7. - С. 21-23.
  10. Файзрахманов, Д. И. Организация молочного скотоводства на основе технологических инноваций / Д. И. Файзрахманов, М. Г. Нуртдинов, А. Н. Хайруллин [и др.]. - Казань : Казанский гос. ун-т, 2007. - 352 с.

Statistics

Views

Abstract - 37

Cited-By


Article Metrics

Metrics Loading ...

PlumX

Dimensions

Refbacks

  • There are currently no refbacks.

Copyright (c) 2012 Karamaev V.S.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies