Meat Efficiency and Resistancity of Pigs Depending on Genotype.
- Authors: Zayceva LM1
-
Affiliations:
- Issue: No 1 (2010)
- Pages: 64-66
- Section: Articles
- URL: https://bulletin.ssaa.ru/1997-3225/article/view/23554
- ID: 23554
Cite item
Full Text
Abstract
In article pigs meat efficiency and resistance of different genotypes studying data are cited. It has been established, that meat signs (length of the hulk, thickness of the salted pork fat, the area of muscular eye, the maintenance of protein and irreplaceable amino acids in the muscular tissue) at crossbred pigs are expressed better, than at the thoroughbred.
Keywords
References
- Бакшеев, А.Ф. Становление, породные особенности и возможности коррекции иммунной системы у свиней : автореф. дис. … д-р биол. наук. - Новосибирск, 1998. - 32 с.
- Григорьев, В.С. Становление и развитие факторов резистентности у свиней / В.С. Григорьев, В.И. Максимов. - Самара, 2007. - 226 с.
- Иммунология / Е.С. Воронин, А.М. Петров, М.М. Серых, Д.А. Девришов. - М. : Колос-пресс, 2004. - 405 с.
- Коляков, Я.Е. Ветеринарная иммунология. - М. : Агропромиздат, 1986. - 278 с. Петров, А.М. Иммунологическая реактивность телят-трансплантантов и ее коррекция // Сельскохозяйственная биология. - 1995. - №2. - С. 37-41.
- Симонян, Г.А. Ветеринарная гематология / Г.А. Симонян, Ф.Ф. Хизмутдинов. - М. : Колос, 1995 - 256 с.