Territory Climatic Features in Agricultural Samara District Estimation


Cite item

Full Text

Abstract

The climatic coefficients and agricultural land quality index appreciation of some Samara region districts are done in connection with the grain crops growing. The precision rising of the nature recourses estimation with using grain crop value from the State sort testing stations was shown.

About the authors

E V Samokhvalova

References

  1. Быкова, Н. Н. Экономическая оценка земли: монография / Н. Н. Быкова, Н. Р. Руденко. - М., 2005. - 160 с.
  2. Гордеев, А. В. Биоклиматический потенциал России: теория и практика / А. В. Гордеев, А. Д. Клещенко, Б. А. Черняков, О. Д. Сиротенко. - М.: Т-во научных изданий КМК, 2006. - 512 с.
  3. Государственная кадастровая оценка сельскохозяйственных угодий Российской Федерации / под общ. ред. А. З. Родина, С. И. Носова. - М.: Инст. оценки природных ресурсов, 2000. - 152 с.
  4. Лойко, П. Ф. Земельная политика России в условиях современного мирового продовольственного кризиса // Землеустройство, кадастр и мониторинг земель. - 2008. - №8. - С. 16-31.
  5. Результаты государственной кадастровой оценки сельскохозяйственных угодий административных районов Самарской области: отчет о НИР. Т.2 / Комитет по земельным ресурсам и землеустройству Самарской области; рук. Лобов Г.Г.; исполн.: Печенкин И.С. [и др.]. - Самара, 2001.
  6. Самохвалова, Е. В. Благоприятность агрометеорологических условий Самарской области возделыванию зерновых культур и эффективность их использования в агропроизводстве // Известия Самарской ГСХА. - 2007. - №4. - С. 64-67.
  7. Шерстюков, Б. Г. Климат Самарской области и его характеристики для климатозависимых областей экономики / Б. Г. Шерстюков, В. Н. Разуваев, А. И. Ефимов [и др.]. - Самара, 2006. - 167 с.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2011 Samokhvalova E.V.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies